امروز: سه شنبه 29 اسفند 1402
دسته بندی محصولات
لینک دوستان

تحقیق مناسبات ایران و تركیه و شیروان و داغستان در اواخر سده شانزدهم میلادی

تحقیق مناسبات ایران و تركیه و شیروان و داغستان در اواخر سده شانزدهم میلادیدسته: تاریخ و ادبیات
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 24 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 30

تحقیق مناسبات ایران و تركیه و شیروان و داغستان در اواخر سدة شانزدهم میلادی در 30 صفحه در قالب Word قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

توضیحات :

تحقیق مناسبات ایران و تركیه و شیروان و داغستان در اواخر سدة شانزدهم میلادی در 30 صفحه در قالب Word قابل ویرایش.

بخشی از متن :

مناسبات ایران و تركیه و شیروان و داغستان در اواخر

سدة شانزدهم میلادی

چكیده :

1- تاریخ ایران و تركیه در آثار متعدد مورخان از آن جمله در كتب تواریخ اسكندر منشی تركمان, قاضی احمد قمی, مصطفی عالی افندی, مصطفی سلانیكی, ابراهیم پچوی و ... منعكس گردیده و پژوهشگران از این آثار پرقیمت كم و بیش استفاده نموده اند، ولی ما یك كتاب تاریخیِ خیلی پرارزش نیز در دست داریم كه متأسفانه محققان از آن بهره مند نبوده اند. زیرا این كتاب تا به حال به چاپ نرسیده و نسخة خطی آن در كتابخانة دانشگاه استانبول محفوظ می باشد. نام كتاب ذكر شده « ظفرنامة سلطان مراد ثالث » است كه از طرف ابراهیم رحیم زاده، مورخ عثمانی تألیف گردیده است.

2- ناگفته نماند كه در اواسط عصر شانزدهم میلادی، امپراطوری عثمانی در كشورهای متعدد كرة زمین حاكمیت خود را توسعه داده بود و برای اشغال سواحل دریای خزر تلاش می نمود از راه های تجاری و ترانزیتیِ قفقاز بهره برداری نماید.

3- بنا بر معلومات ابراهیم رحیم زاده، در تاریخ 8/9/982 هجری (23/12/1574 میلادی) مأمورین بلندمرتبة عثمانی در دیوان سلطان مراد ثالث جمع شده، حالت و وضعیت دول اسلامی و به اصطلاح هجوم شرق به اراضی دولت صفوی را تحت مذاكره قرار داده بودند, ولی اجرا و انجام طرح فوق بعد از 4 سال در بهار 986 صورت گرفت.

4- برای اجرای آن طرح، عثمانی ها به كمك و یاریِ حكمران و فرمان فرمایانِ ایالات قفقاز شمالی امیدوار بودند و به حاكمان آوارستان, قیطاق, قوموق و تباساران نامه هایی راجع به همكاری بر ضد صفویان فرستادند. بنا بر معلومات ابراهیم رحیم زاده، جنگی كه در نزدیك شهر شماخی شیروان صورت گرفته بود (در فصل خزان 986) امیر شمخال، حاكم قیطاق و قوموق به تعداد 30 هزار دلاوران داغستان را جمع كرده و به عثمانی ها كمك رسانیده بود، ولی عثمانی ها از ترس قزلباشان بعد از پیروزی نتوانستند در شماخی بمانند و لشگرهای خود را به شهر دربند انتقال دادند.

شایان توجه است كه اهالی دربند اگر هنگام هجوم عثمانی ها به شیروان بر ضد صفویان برخاسته بودند، بعد از دریافت خبر هجوم تازة قزلباشان، قشون های عثمانی را از شهر بیرون راندند. در آینده لشگر كشی اهالی قفقاز بر ضد عثمانی ها افزایش پیدانمود و در نتیجه، نظامیان عثمانی و تاتار به سركردگی عثمان پاشا از دربند بیرون جستند.

روابط سیاسی و تعاملات فرهنگی و تمدنیِ ایران و عراق از مشروطه تا انقلاب اسلامی

هدایت فرح بخش - كارشناس ارشد تاریخ

چكیده :

اقوام ساكن در منطقة میان رودان (بین النهرین) از ده ها قرن پیش از میلاد مسیح با ایرانیان ارتباط اقتصادی، فرهنگی و فكری داشته و در تعاملی پیوسته به تكامل یكدیگر كمك كردند. آریاها در پهنة فلات ایران تا مدیترانه با همكاری مردمان این مناطق به خصوص بومیان همجوار بین النهرین، پایه های فرهنگ و تمدن درخشان اولیة جهانی را طراحی و پایه ریزی نمودند. ایرانیان در كوششی مشترك توانستند مراكز مهم تمدن اور نینوا, بابل, سلوكیه و تیسفون و حران را به نحوی چشمگیر گسترش داده و در محدودة آن روزگار و در عرصة جهانی به نمایش درآورند. اگرچه در این باره نمی توان رویارویی و تصادمات سیاسی و اجتماعی و فكری و اقتصادیِ انكارناپذیرِ اقوامِ ایرانی و بومیان حوزة رودخانه های دجله و فرات را نادیده گرفت. تشابه و تفاوتی كه از دورة باستان و سپس خلفای بزرگ (راشدین) و خلفای كوچك (بنی امیه و بنی عباس) و تركان و آل عثمان تا ظهور و تأسیس كشور عراق ادامه یافت. بیشترین عوامل مؤثر در این كنش و واكنش ها عوامل جغرافیایی و اقتصادی و فرهنگی و فكری و اجتماعی و سیاسی بوده است. علاوه بر آن نمی توان تحولات این منطقه را بدون اصلاحات و تغییرات جهانی بررسی و مطالعه نمود، زیرا جوامع انسانی همچون دانه های زنجیر اگرچه از یكدیگر مستقل و منفك می باشند، ولی علایق بین آنها سرنوشتشان را در تعاملی اجتناب ناپذیر، به یكدیگر پیوند داده است.

این پژوهش به دلایل ذیل می تواند مورد توجه قرار گیرد:

1- سرزمین غرب فلات ایران، اولین ناحیة مسكون و متمدن جهان گذشته تاكنون محسوب می گردد.

2- منطقة بین النهرین سرزمینی است كه دارای شرایط طبیعی و جغرافیاییِ متكاثر و متنوعی است.

3- اقوام مختلفی در آن زیسته و ماندگار شده اند و برخی دیگر در طول زمان نابود گردیدند.

4- سرزمین میان رودان اولین جایگاه و مهبط وحی و پیامبران الهی بوده است.

5- بین النهرین میان سه قارة قدیم جهان, كانون برخوردها و تضاربات سیاسی و اقتصادی محسوب می گردد.

6- عراق به عنوان موضوع اصلیِ این پژوهش، همواره پس از جنگ اول جهانی كانون تعارضات و تداخلات منطقة خاورمیانه بوده است.

7- عراق مجموعه ای از اقوام عرب, كرد, فارس, آموری, آشوری و دیگر قبایل است كه پیوند آنها و خاستگاهشان در این منطقة محدود، قابل تأمل و بررسی است.

8- تفكرات مذهبی و ملی متنوع در عراق در این پژوهش حائز اهمیت است و …

سرفصل هایی كه در این پژوهش به آنها توجه می شود:

الف- شناخت تاریخ مختصر بین النهرین

ب- تعریف روابط خارجی

ج- تعریف و تشریح روابط سیاسی

د- چگونگی پیدایش حكومت عراق و تحولات آن

هـ بررسی روابط ایران و عراق در دورة مشروطه و پیامدهای آن

و- عراق و تأثیر تحولات جهانی بر آن در فاصلة دو جنگ جهانی اول و دوم

ز- روابط عراق و ایران پس از جنگ های جهانی و دلایل پیدایش تصادمات جدی این دوره

ح- دلایل گسترش اختلافات عراق با ایران به استناد اسناد تاریخی

ط- عوامل بنیانی و زمینه های پیدایش جنگ هشت ساله

ی- نتیجه گیری

موقوفات آستان قدس رضوی در آسیای میانه و افغانستان

* علی كریمیان- رئیس گروه پژوهش پژوهشكدة اسناد سازمان اسناد ملی ایران

چكیده :

سنت حسنة وقف، یكی از مصادیق احسان و غیرخواهی است كه بیشتر با استفاده از تعالیم انبیاء آن را از دیرباز به وجود آورده و در صحنة سیاست اجتماعی، به ودیعت نهاده است. وقف یكی از حسنات مؤكد و از « باقیات صالحات » است. از نظر اخلاقی نیز، بارزترین تجلی روحیة تعاون اجتماعی است.

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

برچسب ها : مناسبات ایران و تركیه و شیروان و داغستان , تحقیق در مورد مناسبات ایران و تركیه و شیروان و داغستان , دانلود تحقیق مناسبات ایران و تركیه و شیروان و داغستان , دانلود رایگان تحقیق مناسبات ایران و تركیه و شیروان و داغستان , مناسبات ایران و تركیه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر