امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
لینک دوستان

هنر و معماری كاشان

هنر و معماری كاشاندسته: عمران
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 142 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 20

پس از فرونشستن آب دریاچه مركزی و خشك شدن تدریجی آن، ساكنان اطراف آن مجبور شدند نواحی حاصلخیزی مانند اطراف فین كه همان منطقه «سیلك» باشد را جهت زندگی كردن و سكونت اختیار كنند، ولی این قدمت تا پیش از شصت سال پیش همچنان ناشناخته بود تا اینكه بر اساس بررسی های علمی پروفسور گریشمن در سال 1311 ش (1933 م) قدمت آثار به جا مانده در این تپه ها به هزاره پنجم

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

تپه های باستانی سیلك

پس از فرونشستن آب دریاچه مركزی و خشك شدن تدریجی آن، ساكنان اطراف آن مجبور شدند نواحی حاصلخیزی مانند اطراف فین كه همان منطقه «سیلك» باشد را جهت زندگی كردن و سكونت اختیار كنند، ولی این قدمت تا پیش از شصت سال پیش همچنان ناشناخته بود تا اینكه بر اساس بررسی های علمی پروفسور گریشمن در سال 1311 ش (1933 م) قدمت آثار به جا مانده در این تپه ها به هزاره پنجم تا اول قبل از میلاد منسوب گردید. آثاری از این تپه ها در موزه های لوور فرانسه، ملی ایران و باغ فین موجود می باشد.
این تپه در مغرب مسیر كاشان- فین و در مجاورت جاده قرار دارد. سیلك در حال حاضر مشتمل بر یك تپه شمالی و یك تپه جنوبی است كه به فاصله 500 متر از یكدیگر قرار دارند. و در جلو این تپه ها گورستانهائی از انسانهای ماقبل تاریخ وجود دارد.

باغ فین

بنای اولیه باغ فین به قبل از اسلام و با تمدن سیلك پیوند خورده است كه تمدن سیلك نیز پیوندی ناگسستنی با چشمه جوشقانی دارد كه در بالای باغ جاری است، و به چشمه سلیمانیه معروف است و از دیرباز همچنان در آبادی منطقه فین موثر بوده است.
از زمانهائی بس دور در پائین این چشمه باغی وجود داشته است كه كمی پائینتر از باغ فعلی بوده و بر اثر زلزله ای كه در سال 982 ه.ق روی داد باغ به كلی ویران شد كه به دستور شاه عباس صفوی بعد از سال 1000 ه.ق باغی در مكان فعلی كه در حقیقت قسمتی از باغ قدیمی بود ساخته شد.از سال 1135 قمری بعد از حمله افاغنه آبادانی باغ به ركود گرائید ولی با دستور كریم خان زند به خصوص با ساختن عمارت كه به نام «خلوت كریم خانی» در ضلع جنوبی باغ واقع است باغ فین روی به آبادانی گذاشت ولی با زلزله معروف سال 1192 قمری باغ فین نیز آسیب كلی دید،كه پس از آن یعنی از سال 1200 قمری و با روی كار آمدن سلسله قاجار به خصوص با دستور فتحعلی شاه به مرمت و عمارت، باغ جانی دوباره گرفت كه ساختمان شتر گلوی فتحعلی شاهی در ضلع جنوب غربی باغ و حمام سلطنتی بزرگ كه در مجاورت حمام اولیه ساخته شد از آثار آن می باشد. ولی با تبعید صدر اعظم مقتدر ایران یعنی امیركبیر و سپس شهادت آن رادمرد در این باغ، این آبادانی روی به ویرانی نهاد.
با آغاز مشروطیت به جهت وضع دفاعی بنای باغ، این مكان پناهگاه اشرار و یاغیان گشت و در مدت 14 سال یاغیان مصالح و اشیاء گرانبهای آن را به یغما برده و به تخریب باغ پرداختند. پس از ختم غائله اشرار، به مرمت باغ پرداخته شد. از وقایع مهم تاریخ در این باغ می توان به جشن تاج گذاری رسمی شاه اسماعیل صفوی و نیز قتل میرزا تقی خان امیر كبیر در این باغ اشاره كرد.

سردرب، دیوار و برج ها

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

برچسب ها : هنر و معماری كاشان

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر